Grissini s rozmarýnem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

150 g hladké mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
100 g vody
20 g olivového oleje
lžička soli
2 lžičky krájených rozmarýnových lístků
5-6 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s lžící mouky (z odváženého množství) a necháme asi 20 minut zaktivovat. Přidáme zbytek surovin a vymísíme příjemně měkké těsto, které necháme asi 40-60 minut kynout.

  2. Propracujeme, na vále rozválíme do nevelkého obdélníku (25×20 cm) a necháme asi 10 minut odpočinout.

  3. Rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1,5-2 cm široké proužky, přeneseme je na plech s pečícím papírem nebo fólií, natáhneme na délku plechu a uložíme jeden vedle druhého. Postříkáme vodou z rozprašovače, můžeme posypat hrubou solí a upečeme (200°C/15-25 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!