Lilkové kapsy s baby špenátem a sušenými rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 lilek
olivový olej
sůl
pepř
100 g baby špenátu
6-8 plátků sušených rajčat v oleji
1-2 kusy mozzarelly
2 stroužky česneku
hrst sezamových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Lilky podélně nakrájíme na zhruba půl cm plátky, rozložíme je, osolíme a necháme asi 10 minut vypotit.

  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zavadnout špenát. Přidáme 1-2 lžíce vody, vmícháme nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a vypneme. V cedníku špenát zbavíme přebytečné tekutiny.

  3. Z lilků odsajeme papírovou utěrkou vodu a osmažíme je na olivovém oleji z obou stran dorůžova.

  4. Na každý plátek lilku naložíme lžíci baby špenátu, sušené rajče - podle chuti 2-3 kusy - a kousek mozzarelly. Lilek přeložíme, sepneme párátkem a pečeme ve vyhřáté troubě, nejlépe horkým vzduchem na 200 st cca 5 minut. Hotové můžeme posypat nasucho opraženým sezamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!