Pečené lilkové karbanátky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 250 g lilku
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- lžíce strouhanky
- bazalka
- sůl
- stroužek česneku
- 3 lžíce olivového oleje
Postup Pečené lilkové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na drobno a spolu s celým stroužkem česneku osmažíme na oleji - asi 15 minut. Česnek pak vytáhneme.
Prochladlý lilek v míse smícháme s krájenou bazalkou, vejcem, sýrem a strouhankou, podle chuti osolíme. Těsto by nemělo moc lepit. Pokud je potřeba, přidáme špetku strouhanky.
Upečeme na papíře v troubě, při teplotě 180°C dozlatova, přibližně 30 minut. Pekla jsem v teflonové remosce. Karbanátky jsou zvenku křupavé, uvnitř měkké.