Pečené lilkové karbanátky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

250 g lilku
1 vejce
2 lžíce strouhaného parmezánu
lžíce strouhanky
bazalka
sůl
stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na drobno a spolu s celým stroužkem česneku osmažíme na oleji - asi 15 minut. Česnek pak vytáhneme.

  2. Prochladlý lilek v míse smícháme s krájenou bazalkou, vejcem, sýrem a strouhankou, podle chuti osolíme. Těsto by nemělo moc lepit. Pokud je potřeba, přidáme špetku strouhanky.

  3. Upečeme na papíře v troubě, při teplotě 180°C dozlatova, přibližně 30 minut. Pekla jsem v teflonové remosce. Karbanátky jsou zvenku křupavé, uvnitř měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!