Kuřecí stehenní plátek s houbovo-zeleninovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 stehenní kuřecí řízky
- 1 cibule
- 200 g žampionů
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1 mladá cuketa
- 1 smetana na vaření
- sůl
- pepř
- 1 lžička koření na kuřecí maso
- 1 lžička mleté sladké uzené papriky
- kuřecí vývar
- olej
Postup Kuřecí stehenní plátek s houbovo-zeleninovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji, přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Chvilku smažíme a přidáme plátky masa a zprudka opečeme. Ochutíme solí, pepřem, kořením a paprikou. Zalijeme vývarem promícháme, přidáme nastrouhané žampiony a cuketu.
Dusíme, dokud není maso měkké.
Maso vyndáme na talíř, omáčku ponorným mixérem rozmixujeme.
Zalijeme smetanou necháme provařit. Vrátíme maso a podáváme.