Cassoulet z PH po staročesku
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 500 g bílých fazolí
- 500 g vepřového masa (krkovice, plec)
- 1 mrkev
- 1 větší cibule
- 1/2 menší cukety
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušené bazalky
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky drceného koriandru
- 1 bobkový list
- sůl
- pepř
- olej
Postup Cassoulet z PH po staročesku
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme na 24 hodin. Uchováváme v lednici, aby nedošlo ke kvašení, příp. vyměníme 2-3x vodu.
Druhý den přendáme zcezené fazole do PH.
Maso nakrájíme na větší kostky (cca 5 x 5 cm), v misce smícháme sůl, pepř, bylinky, kurkumu a maso důkladně okořeníme.
Na oleji opečeme měsíčky cibule, jemné nudličky mrkve a cukety. Jakmile začnou chytat barvu, přendáme k fazolím a promícháme.
Na pánvi opět s trochou rozpáleného oleje restujeme zprudka maso a bobkový list.
Jakmile se maso zatáhne, přidáme navrch k fazolím a do výpeku nalijeme trochu vody, aby se připečený výpek uvolnil.
Rozpuštěným výpekem zalijeme fazole s masem, případně dolijeme vodou tak, aby fazole byly ponořené a maso tak do 3/4.
Pomalíme 8 hodin na stupeň I.
Podle chuti dosolíme a dopepříme.