Květákové krokety s Nivou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 střední květák
- 150 g Nivy
- 100 g pikantní klobásy (paprikové, chorizo apod.)
- 2 vejce
- polohrubá mouka
- strouhanka
- sůl
- pepř
- pažitka nebo petrželka
- olej na smažení
Postup Květákové krokety s Nivou
Postup přípravy receptu
-
Syrový květák očistíme a nastrouháme na struhadle nebo v robotu.
Přidáme nastrouhanou nivu a klobásu, vejce a tolik mouky, aby vzniklo těstíčko, které drží u sebe a jde tvarovat.
Ochutíme solí - opatrně, niva i klobása bývají dost slané - a trochou pepře. Můžeme přidat i čerstvé bylinky.
Z ochucené hmoty tvarujeme krokety nebo karbanátky(abych měla všechny stejně velké, nabírám těstíčko porcovací naběračkou na zmrzlinu, vyklepnu do strouhanky a tam dotvaruji).
Smažíme ve vyšší vrstvě tuku na střední teplotě dozlatova.
Usmažené krokety vyjmeme na ubrousek, necháme odsát přebytečný tuk a podáváme se zeleninovým salátem, popř. s bramborami na jakýkoliv způsob.