Květákové krokety s Nivou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední květák
150 g Nivy
100 g pikantní klobásy (paprikové, chorizo apod.)
2 vejce
polohrubá mouka
strouhanka
sůl
pepř
pažitka nebo petrželka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Syrový květák očistíme a nastrouháme na struhadle nebo v robotu.

  2. Přidáme nastrouhanou nivu a klobásu, vejce a tolik mouky, aby vzniklo těstíčko, které drží u sebe a jde tvarovat.

  3. Ochutíme solí - opatrně, niva i klobása bývají dost slané - a trochou pepře. Můžeme přidat i čerstvé bylinky.

  4. Z ochucené hmoty tvarujeme krokety nebo karbanátky(abych měla všechny stejně velké, nabírám těstíčko porcovací naběračkou na zmrzlinu, vyklepnu do strouhanky a tam dotvaruji).

  5. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku na střední teplotě dozlatova.

  6. Usmažené krokety vyjmeme na ubrousek, necháme odsát přebytečný tuk a podáváme se zeleninovým salátem, popř. s bramborami na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!