Krůtí zeleninová pánev

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g krůtích prsou
2 lžíce slunečnicového oleje
1 žlutá kapie
2 velká rajčata
velká hrst nakrájené jarní cibulky
5 stroužků česneku
1 drůbeží bujón
100 g uzeného masa
1 měkká klobása
sůl
mletý černý pepř
1 lžička sójové omáčky
1 lžička Worcesterové omáčky
1-2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso, papriku a uzené maso nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme na drobno, cibulku nakrájíme na kolečka a klobásu na 1/4 kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a krůtí maso na něm orestujeme. Jakmile začne mírně červenat, tak přidáme pepř, nakrájenou zeleninu, uzené a klobásku. Na povrch rozdrobíme bujón, zamícháme, přiklopíme poklicí a bez podlévání dusíme asi 30 minut.

  3. Směs na pánvi dochutíme sójovou a worcesterovou omáčkou, solí a zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Krátce povaříme a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!