Krůtí zeleninová pánev
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g krůtích prsou
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 žlutá kapie
- 2 velká rajčata
- velká hrst nakrájené jarní cibulky
- 5 stroužků česneku
- 1 drůbeží bujón
- 100 g uzeného masa
- 1 měkká klobása
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička Worcesterové omáčky
- 1-2 lžičky kukuřičného škrobu
Postup Krůtí zeleninová pánev
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso, papriku a uzené maso nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme na drobno, cibulku nakrájíme na kolečka a klobásu na 1/4 kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
V pánvi rozehřejeme olej a krůtí maso na něm orestujeme. Jakmile začne mírně červenat, tak přidáme pepř, nakrájenou zeleninu, uzené a klobásku. Na povrch rozdrobíme bujón, zamícháme, přiklopíme poklicí a bez podlévání dusíme asi 30 minut.
Směs na pánvi dochutíme sójovou a worcesterovou omáčkou, solí a zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Krátce povaříme a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.