Kuře s ořechovou omáčkou.

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 kuře
80 g másla
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
100 g vlašských ořechů
1 žloutek
citronová šťáva
4 lžíce smetany ke šlehání
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjte, osušte, naporcujte (stáhněte kůži) a osolte.

  2. Cibuli nasekejte najemno s zpěňte na části másla. Přidejte maso, osmahněte, podlijte horkou vodou a duste doměkka. Během dušení maso podlévejte podle potřeby. Měkké maso vyndejte a uložte v teple.

  3. Ve vydušené štávě dobře rozmíchejte mouku, přidejte zbytek másla, rozředte vodou a vařte asi 10 minut.

  4. Omáčku procedte a vratte do hrnce, přidejte smetanu, žloutek, najemno nasekané ořechy, dobře rozmíchejte a dochuťte citronovou šťávou a solí.

  5. Přidejte maso, které v omáčce jen prohřejte, ale už nevařit. Příloha americké brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!