Kuře po myslivecku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
hladká mouka (na poprášení)
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje
90 g anglické slaniny
1 cibule (velká)
1 zelená paprika
2 stroužky česneku
250 g žampionů
125 ml červeného vína
400 g konzervovaných rajčat (krájených)
75 ml rajčatového pyré
2 lžíce šalvěje (nakrájené)
4 lžíce petrželky (nakrájené)
citrónová kůra (nastrouhaná)
2 lžíce kaparů

Postup přípravy receptu

  1. Kousky kuřete lehce poprášíme moukou promíchanou se solí a pepřem a přebytek oklepeme. Na pánev dáme polovinu oleje, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a kuře ze všech stran opékáme asi 10 minut. Kuře přendáme do kastrolu.

  2. Do pánve dáme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibuli, papriku a prolisovaný stroužek česneku a zlehka smažíme asi 5 minut až zelenina zvláční, přendáme do kastrolu ke kuřeti.

  3. V pánvi osmahneme asi 2 minuty na čtvrtiny nakrájené žampiony a přendáme do kastrolu. Do pánve vlijeme víno a svaříme ho asi na 4 lžíce. Přidáme do kastrolu spolu s rajčaty, pyré a šalvějí.

  4. Dáme asi na 45 minut péct do trouby až bude kuře měkké.

  5. Zbylý prolisovaný česnek smícháme s petrželkou, citrónovou kůrou a kapary. Vmícháme do kastrolu a dochutíme.

  6. Podáváme se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!