Kuře po myslivecku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- hladká mouka (na poprášení)
- sůl
- pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 90 g anglické slaniny
- 1 cibule (velká)
- 1 zelená paprika
- 2 stroužky česneku
- 250 g žampionů
- 125 ml červeného vína
- 400 g konzervovaných rajčat (krájených)
- 75 ml rajčatového pyré
- 2 lžíce šalvěje (nakrájené)
- 4 lžíce petrželky (nakrájené)
- citrónová kůra (nastrouhaná)
- 2 lžíce kaparů
Postup Kuře po myslivecku
Postup přípravy receptu
-
Kousky kuřete lehce poprášíme moukou promíchanou se solí a pepřem a přebytek oklepeme. Na pánev dáme polovinu oleje, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a kuře ze všech stran opékáme asi 10 minut. Kuře přendáme do kastrolu.
Do pánve dáme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibuli, papriku a prolisovaný stroužek česneku a zlehka smažíme asi 5 minut až zelenina zvláční, přendáme do kastrolu ke kuřeti.
V pánvi osmahneme asi 2 minuty na čtvrtiny nakrájené žampiony a přendáme do kastrolu. Do pánve vlijeme víno a svaříme ho asi na 4 lžíce. Přidáme do kastrolu spolu s rajčaty, pyré a šalvějí.
Dáme asi na 45 minut péct do trouby až bude kuře měkké.
Zbylý prolisovaný česnek smícháme s petrželkou, citrónovou kůrou a kapary. Vmícháme do kastrolu a dochutíme.
Podáváme se šťouchanými brambory.