Pikantní kuře s cizrnou na pánvi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

5 lžic rostlinného oleje – řepkový (rozdělíme na 3 + 2)
3 lžičky česnekové pasty – ve 30% soli
1 lžička sladké uzené papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
1/4 lžičky mletého chilli
200 g kuřecích spodních řízků
1 zelená paprika
1 cibule
1 konzerva cizrny
sůl
pepř
10 cherry rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme 3 lžíce oleje s česnekovou pastou a kořením (vyjma pepře). Dáme stranou. Papriku zbavíme semínek a středu, podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme. Cibuli podélně překrojíme a napříč nakrájíme na jemné měsíčky.

  2. Kuřecí řízky nakrájíme na proužky a osmahneme do hněda na 2 lžících oleje, asi tak 5 minut.

  3. Když začne maso chytat zlatavou barvu, přidáme cibuli s paprikou a propláchnutou cizrnu. Promícháme a na mírnějším ohni vaříme asi 3 až 5 minut, aby zelenina změkla.

  4. Přidáme kořeněný olej a promícháme. Povaříme asi 2 minuty. Osolíme a opepříme. Necháme dojít na vypnutém vařiči asi 3 minuty.

  5. Podáváme s dalamánkem a pokrájenými rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!