Pikantní kuře s cizrnou na pánvi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 5 lžic rostlinného oleje – řepkový (rozdělíme na 3 + 2)
- 3 lžičky česnekové pasty – ve 30% soli
- 1 lžička sladké uzené papriky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/4 lžičky mletého chilli
- 200 g kuřecích spodních řízků
- 1 zelená paprika
- 1 cibule
- 1 konzerva cizrny
- sůl
- pepř
- 10 cherry rajčat
Postup Pikantní kuře s cizrnou na pánvi
Postup přípravy receptu
-
Smícháme 3 lžíce oleje s česnekovou pastou a kořením (vyjma pepře). Dáme stranou. Papriku zbavíme semínek a středu, podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme. Cibuli podélně překrojíme a napříč nakrájíme na jemné měsíčky.
Kuřecí řízky nakrájíme na proužky a osmahneme do hněda na 2 lžících oleje, asi tak 5 minut.
Když začne maso chytat zlatavou barvu, přidáme cibuli s paprikou a propláchnutou cizrnu. Promícháme a na mírnějším ohni vaříme asi 3 až 5 minut, aby zelenina změkla.
Přidáme kořeněný olej a promícháme. Povaříme asi 2 minuty. Osolíme a opepříme. Necháme dojít na vypnutém vařiči asi 3 minuty.
Podáváme s dalamánkem a pokrájenými rajčaty.