Dýňový zapekanec

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kg oranžové dýně
1 kg brambor
3 cibule
3 rajčata
1 nožička dobré uzené klobásy
2 lžíce majoránky
1 lžíce bazalky
sůl
1 zakysaná smetana
1 dl sladké smetany

Postup přípravy receptu

  1. Dyňu a zemiaky ošúpeme a narežeme na malé kocky.

  2. Pridáme na kolieska narezanú cibuľu, na polkolieska narezanú klobásu, na kocky narezané paradajky, majoránku a bazalku. Osolíme a dobre premiešame.

  3. Zmes rozložíme do vymasteného pekáča a zakryté pečieme v rúre pri 220°C asi 30 minút. P

  4. otom prelejeme rozmiešanými smotanami a odkryté pečieme do zlata. Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou alebo uhorkovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!