Makrela na grilu
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g makrely (čerstvá nebo mražená)
- rozmarýn čerstvý
- tymián čerstvý
- oregano čerstvý
- pažitka čerstvý
- koření na ryby bez soli
- citronová šťáva
- plátky citronu
Postup Makrela na grilu
Postup přípravy receptu
-
Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky poskládáme do svazečku a vložíme do ryby.
Rybu položíme na středně rozpálený gril (ideálně elektrický apod.) nebo ji můžeme zabalit do alobalu a vložíme na klasický gril s uhlíky.
Po několika minutách otočíme;pokud se maso odděluje, můžeme rybu rozevřít na půl, vyjmout skelet a dopéci. Podáváme jako oběd nebo večeři se zeleninovou oblohou, salátem, v udržovacím režimu s celozrnným pečivem.