Provensálská rajčata s vejci
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- rajčata
- vejce
- olej
- máslo
- česnek
- bylinky:
- provensálské koření
- bazalka
- oregano
- petrželka
- cibule
- třtinový cukr
- sůl
- pepř
Postup Provensálská rajčata s vejci
Postup přípravy receptu
-
Rajčata podélně rozkrojíme, jsou-li příliš velká, nakrájíme je na 2 cm proužky. Rajčata lehce zasypeme cukrem na řezné straně a necháme 10 minut odpočinout.
Mezitím si pokrájíme cibuli a rozehřejeme olej s máslem. Pak vložíme do pánve rajčata řeznou stranou a kolem nasypeme cibuli. Do rajčat pořád pícháme vidličkou, aby pustila co nejvíce šťávy a asi po 10 minutách je otočíme a necháme šťávu zkaramelizovat.
Nakonec mezi rajčata rozklepneme vejce na volská oka, osolíme, opepříme, okořeníme bylinkami a zasypeme drobně pokrájeným česnekem.