Provensálská kuřecí jatýrka
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1/2 kg kuřecích jater
- olivový olej nebo olej z rajčat
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- hrstička provensálské koření
- sušená rajčata v oleji (asi 10 cherry)
- menší konzerva sterilovaného hrášku
- 10 ks černých oliv
- sůl
- pepř
Postup Provensálská kuřecí jatýrka
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a pokrájíme na menší kousky.
Na oleji z rajčat (případně olivovém oleji) orestujeme cibulku na půlkolečka a po chvíli přidáme i česnek na plátky.
Přidáme játra a restujeme do světla (asi 10 minut).
Pak přidáme sušená rajčata (pokud nemáte cherry, pokrájejte je na menší kousky)a koření.
Po dalších asi 5 minutách přidáme sterilovaný hrášek a olivy na poloviny, už jen prohřejeme, podle potřeby osolíme. Podáváme s rýží.