Vepřová panenka po italsku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové panenky
2 žluté papriky
2 červené papriky
1 vetší cibule
1 plechovka loupaných rajčat (400 g - 240 pevný podíl) - použijeme i nálev
125 g vanička rukoly
bazalka - buď v kvetináčku a nebo sušená
500 g gnocchi
olivový olej - rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve očistíme papriky a cibuli. Poté cibuli nakrájíme na jemno a papriky na jemné nudličky. Orestujeme v pánvi nebo kastrolku cibuli (než nám zesklovatí). Potom přidáme na jemno nakrájenou papriku a orestujeme (stačí cca 2 min). Jakmile máme vše orestované, tak podlijeme trochu vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme oloupaná rajčata (nemusíte ani překrajovat - rozpadnou se sama). A necháme vydusit.

  2. Do vroucí vody vysypeme gnocchi a povaříme cca 2 min (záleží jaké koupíte). Hotové gnocchi scedíme pod studenou vodou. A odložíme.

  3. Mezi tím co se nám dusí směs rozpálíme pánvičku a začneme opékat vepřovou panenku (předem lehce osolenou a opepřenou). Restujeme tak, aby byla po rozkrojení šťavnatá (cca 3 - 4 minuty z každé strany - záleží na výšce panenky). Do směsi přidáme rukolu, zlehka prohodíme a servírujeme hned na talíř. přidáme nakrájenou panenku a na pánvičku, kde jsme restovali panenku, vysypeme gnocchi a zlehka opečeme. Gnocchi přidáme na talíř a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!