Mléčné řezy od Ládi Hrušky (s malinko vlastní úpravou)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 8 lžíc hnědého krystalového cukru
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce kakaa
- 10 lžic polohrubé mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- Náplň:
- 1/2 velké kostky rozpuštěného másla
- 6 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 1 kostka měkkého tvarohu
- 1 menší kelímek zakysané smetany
Postup Mléčné řezy od Ládi Hrušky (s malinko vlastní úpravou)
Postup přípravy receptu
-
Vejce a cukr vyšleháme na hustou, krémovou pěnu. Za stálého šlehání přidáme olej. Kakao, mouku a kypřící prášek pomalu a opatrně přidáváme do těsta.
Když je těsto krásně vyšlehané, vylijeme ho na plech na pečící papír a rozetřeme na tenkou vrstvu. Pečeme při 175 °C 9-10 minut, propečenost můžeme kontrolovat špejlí. Necháme v klidu vychladnout.
Náplň: Vyšleháme společně máslo a moučkový i vanilkový cukr. Do směsi všleháme i tvaroh a nakonec zakysanou smetanu.
Vychladlé těsto přepůlíme, jednu stranu potřeme krémem (asi 1cm vysoké) a přiklopíme. Pečící papír rovněž překlopíme tak, aby byla celá buchta zabalená. Pak necháme minimálně dvě hodiny dojít v lednici a nakonec nakrájíme na libovolně velké tyčinky.