Tagliatelle s kuřecím masem a smetanou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g kuřecího masa
- asi 14 kousků tagliatelle
- 1 smetana na šlehání
- 1 smetana 12%
- 1 vrchovatá lžíce bazalky
- 150 g parmazánu
- slanina
- pepř
- sůl
- olej
Postup Tagliatelle s kuřecím masem a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dáme vařit do osolené vody (většinou kolem 6-7 minut).
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme.
Do pánve dáme rozehřát olej a kuřecí kousky na něm opečeme ze všech stran, pak je zalijeme smetanou (obě balení) a necháme pomaloučku změknout ve smetaně.
Potom, co maso změkne, přidáme rozstrouhaný parmazán a uvařené těstoviny, necháme omáčku zhousnout, přidáme bazalku a posypeme ještě sýrem na talíři.