Smetanové brambory s bazalkou a žampiony

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor typu C
150-200 smetany 12%
2 lžíce másla
5 středních žampionů
hrst (klidně i dvě) čerstvé natrhané bazalky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme se solí do měkka. Smetanu ohřejeme. Žampiony nakrájené na kousky restujeme na lžíci másla. Stačí krátce, odstavíme a přidáme natrhanou bazalku.

  2. Uvařené brambory slijeme, přilijeme ohřátou smetanu, zbytek másla a umícháme dohladka. Nakonec přimícháme žampiony s bazalkou (pár žampionu necháme na ozdobu) a ihned podáváme.

  3. Mohou být jako přílohové, ale stačí k tomu třeba jen dobrý zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!