Domácí chleba v troubě podle Ládi Hrušky (s časovou úpravou - méně práce)

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
1,5 hrnku vlažné vody
1/2 kostky droždí
1,5 lžička soli
1 lžička kmínu

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme vodu a droždí tak, aby z toho byla hnědá voda bez hrudek droždí. Pak přidáme mouku, sůl a kmín. Pořádně promícháme (metlou na těsto).

  2. Přikryjeme folii, nebo velkým sáčkem. Přikrytou mísu dáme na noc napr. do mikrovlnky, nebo trouby kynout. To proto, aby náhodou nebyl přísun chladného vzduchu, průvan, či cokoli nežádoucího.

  3. Většinou stačí jen 2 hodiny kynutí. Rozehřejeme troubu na 210°C, necháme hodně ohřát skleněný pekáček, to aby se pak chleba pekne vyklepnul, a těsto jen překlopíme. Zakryjeme skleněným víkem a pečeme asi 40 minut (dle barvy). Poté sundáme víko a pečeme ještě 15 minut, pri zvýšené teplotě 230°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!