Suchovské kyselé s hubami
Recepty, PolévkySuroviny
- Dobré kysané zelí - nejlépe domácí
- domácí uzená krkovička
- čerstvé houby
- šlehačka
- 3 lžíce domácího sádla
- sůl
- nové koření
- pepř barevný
- hroznový list
- bobkový list
- trocha majoránky
- 2 větší cibule
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
- 2 větší zemáky na jemno nastrůhané
- vývar
- fazole - nemusí být
Postup Suchovské kyselé s hubami
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu si rozškvaříme sádlo, vložíme na kostky nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova a přidáme nastrouhané zemáky.
Přidáme nakrájenou krkovici, zelí a čerstvé huby. Podlijeme vývarem a přidáme ostatní ochucovadla. Dusíme do měkka.
Pokud dáme fazole tak je uvaříme zvlášť a lepší jsou barevné. Uvařené kyselé dle potřeby zahustíme moukou a zjemníme smetanou.