Masová směs v koprovo-dijonské omáčce s česnekem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g vepřového masa (masové kousky na 4 porce)
2 větší stroužky česneku
2 polévkové lžíce dijonské hořčice
4 čajové lžičky kopru čerstvého nebo mraženého - nasekaného
1 cibule
masový bujón nebo vývar (není nutný)
lžíce másla
lžička mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hořčici, prolisovaný česnek, na jemno pokrájenou cibuli a kopr a tuto směs pořádně promícháme s masem, které jsme osolili a opepřili. Necháme minimálně 2 hodiny v ledničce odležet.

  2. Máslem vytřeme pekáček, vložíme směs, podlijeme vývarem (nebo vodou, vývar není nutný) a pečeme zakryté cca 45 minut, potom odkryjeme a ještě chvíli pečeme nebo zapneme gril.

  3. V polovině pečení smícháme trošku vody s moukou a zamícháme do směsi, současně přidáme podle potřeby vývar nebo vodu, pokud chceme dost šťávičky (je chuťově výborná).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!