Masová směs v koprovo-dijonské omáčce s česnekem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g vepřového masa (masové kousky na 4 porce)
- 2 větší stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 4 čajové lžičky kopru čerstvého nebo mraženého - nasekaného
- 1 cibule
- masový bujón nebo vývar (není nutný)
- lžíce másla
- lžička mouky
- sůl
- pepř
Postup Masová směs v koprovo-dijonské omáčce s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme hořčici, prolisovaný česnek, na jemno pokrájenou cibuli a kopr a tuto směs pořádně promícháme s masem, které jsme osolili a opepřili. Necháme minimálně 2 hodiny v ledničce odležet.
Máslem vytřeme pekáček, vložíme směs, podlijeme vývarem (nebo vodou, vývar není nutný) a pečeme zakryté cca 45 minut, potom odkryjeme a ještě chvíli pečeme nebo zapneme gril.
V polovině pečení smícháme trošku vody s moukou a zamícháme do směsi, současně přidáme podle potřeby vývar nebo vodu, pokud chceme dost šťávičky (je chuťově výborná).