Rohlíkovo-masová nádivka pečená v kuřecích kůžích
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 8 kusů kuřecích kůží ze stehen
- 1 bílý rohlík
- 3 lžíce mletého masa
- 1 vejce
- 1 dl mléka
- 1 lžíce másla
- špetka muškátového květu
- sůl
- grilovací koření
- celý kmín
Postup Rohlíkovo-masová nádivka pečená v kuřecích kůžích
Postup přípravy receptu
-
Z kuřecích stehen sundáme kůži, stehna pak využijeme jinak.
Mleté maso dochutíme tak, jak jsme zvyklí, sůl, pepř, majoránka, česnek.
Rohlík nakrájíme na kostičky a pokapeme ho mlékem.
V misce rozšleháme žloutek s máslem, se špetkou soli a muškátového květu.
V druhé misce vyšleháme z jednoho bílku tuhý sníh.
Namočený rohlík vymačkáme, přidáme k němu mleté maso, utřený žloutek s máslem a nakonec opatrně vmícháme sníh.
Všechny ingredience dobře promícháme a vždy tak jednu lžíci směsi naložíme na kuřecí kůži a zabalíme do balíčku. Spojem dolů je naskládáme do pekáčku, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme dočervena. Během pečení podléváme výpekem a opatrně obracíme.
Podáváme s bramborovou kaší.