Rohlíkovo-masová nádivka pečená v kuřecích kůžích

Recepty, Mleté maso

Suroviny

8 kusů kuřecích kůží ze stehen
1 bílý rohlík
3 lžíce mletého masa
1 vejce
1 dl mléka
1 lžíce másla
špetka muškátového květu
sůl
grilovací koření
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecích stehen sundáme kůži, stehna pak využijeme jinak.

  2. Mleté maso dochutíme tak, jak jsme zvyklí, sůl, pepř, majoránka, česnek.

  3. Rohlík nakrájíme na kostičky a pokapeme ho mlékem.

  4. V misce rozšleháme žloutek s máslem, se špetkou soli a muškátového květu.

  5. V druhé misce vyšleháme z jednoho bílku tuhý sníh.

  6. Namočený rohlík vymačkáme, přidáme k němu mleté maso, utřený žloutek s máslem a nakonec opatrně vmícháme sníh.

  7. Všechny ingredience dobře promícháme a vždy tak jednu lžíci směsi naložíme na kuřecí kůži a zabalíme do balíčku. Spojem dolů je naskládáme do pekáčku, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme dočervena. Během pečení podléváme výpekem a opatrně obracíme.

  8. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!