Paprikový ovar (lalok) s vejmrdou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřový lalok
3 stroužky česneku
10 kuliček celého pepře
6-8 kuliček nového koření
pepř
sladká paprika
pálivá paprika
chilli paprička
sůl
mletý pepř
vejmrda:
2 kyselejší jablka
cca 2 lžíce strouhaného křenu - podle pálivosti a chuti
50-100 ml teplého vepřového vývaru
cukr
ocet
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný lalok i s kůži dáme vařit do dost osolené vody. Přidáme česnek, koření a vaříme úplně do měkka cca 1 hodinu.

  2. Uvařený lalok necháme lehce zchladnout ve vývaru. Vytáhneme a položíme na alobal do kterého to budeme balit. Do kůže uděláme zářezy.

  3. Smícháme obě papriky s pepřem. Ovar po celé ploše i v zářezech tím posypeme. Já jsem to smíchala s trochou oleje ale stačí jen posypat. Alobal uzavřeme a dáme vychladit do lednice. Nejlépe na 2-3 dny. Krájíme na tenké plátky a podáváme s křenovou přílohou. a chlebem.

  4. Na vejmrdu nastrouháme oloupaná jablka a křen. Zalijeme vývarem a dochutíme solí, octem a cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!