Paprikový lusk plněný houbovou masovou směsí v rajské omáčce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

Směs:
600 g vepřové plece
200 g hub
1 vejce
1 houska
1 velká cibule
1 lžíce papriky
2-3 stroužky šesneku
3 lžíce smetany
mléko na rozmočení housky
hrst petrželky
pepř
sůl
olej
Omáčka:
1 cibule
na dva prsty máslo
1 lžíce oleje
hladká mouka
3 bobkové listy
15 kuliček pepře
10 kuliček nového koření
500 g loupaných pasírovaných rajčat
700 g italského rajčatového pyré ve skle
vývar (bude-li potřeba rozředit)
třtinový cukr
sůl
pepř
Dále:
6-8 paprikových lusků

Postup přípravy receptu

  1. Maso pomeleme, paprikové lusky zbavíme jadérek, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, houby očistíme a pokrájíme, housku nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme částečně rozmočit.

  2. Na troše oleje osmažíme cibuli do sklovita, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Přidáme petrželku a necháme vychladnout.

  3. Do masa přidáme vejce, česnek, papriku, smetanu, rozmočenou housku a podušené houby. Osolíme, opepříme, dobře promícháme, naplníme paprikové lusky a dáme odpočinout do lednice.

  4. Mezitím uděláme omáčku. Na rozpuštěném másle s trochou oleje osmažíme cibuli do sklovita, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Přidáme pasírovaná rajčata, rajčatové pyré a potřebné množství vývaru, abychom měli požadovanou hustotu. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí, pepřem a třtinovým cukrem.

  5. Omáčku přendáme do PH, přidáme naplněné paprikové lusky, bobkový list, nové koření, kuličky pepře a nastavíme na LOW 6 hodin. Po uplynutí této doby papriky vyndáme, omáčku přecedíme, ještě jednou ochutnáme, dochutíme a papriky opět vrátíme.

  6. Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami, nebo i s rýží. Já volila špekové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!