Paprikový lusk plněný houbovou masovou směsí v rajské omáčce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- Směs:
- 600 g vepřové plece
- 200 g hub
- 1 vejce
- 1 houska
- 1 velká cibule
- 1 lžíce papriky
- 2-3 stroužky šesneku
- 3 lžíce smetany
- mléko na rozmočení housky
- hrst petrželky
- pepř
- sůl
- olej
- Omáčka:
- 1 cibule
- na dva prsty máslo
- 1 lžíce oleje
- hladká mouka
- 3 bobkové listy
- 15 kuliček pepře
- 10 kuliček nového koření
- 500 g loupaných pasírovaných rajčat
- 700 g italského rajčatového pyré ve skle
- vývar (bude-li potřeba rozředit)
- třtinový cukr
- sůl
- pepř
- Dále:
- 6-8 paprikových lusků
Postup Paprikový lusk plněný houbovou masovou směsí v rajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso pomeleme, paprikové lusky zbavíme jadérek, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, houby očistíme a pokrájíme, housku nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme částečně rozmočit.
Na troše oleje osmažíme cibuli do sklovita, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Přidáme petrželku a necháme vychladnout.
Do masa přidáme vejce, česnek, papriku, smetanu, rozmočenou housku a podušené houby. Osolíme, opepříme, dobře promícháme, naplníme paprikové lusky a dáme odpočinout do lednice.
Mezitím uděláme omáčku. Na rozpuštěném másle s trochou oleje osmažíme cibuli do sklovita, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Přidáme pasírovaná rajčata, rajčatové pyré a potřebné množství vývaru, abychom měli požadovanou hustotu. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí, pepřem a třtinovým cukrem.
Omáčku přendáme do PH, přidáme naplněné paprikové lusky, bobkový list, nové koření, kuličky pepře a nastavíme na LOW 6 hodin. Po uplynutí této doby papriky vyndáme, omáčku přecedíme, ještě jednou ochutnáme, dochutíme a papriky opět vrátíme.
Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami, nebo i s rýží. Já volila špekové knedlíky.