Přírodní kotlety s paprikovým sosem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kotlety (případně libové krkovice)
- 1 lžíce sádla
- sůl
- pepř mletý
- 1 plnější lžička maďarské mleté sladká papriky
- cca 100 g slovenské papriky
- 1 lžíce sladké chilli omáčky (dle chuti)
- 160-200 ml vývaru
- půl lžičky solamylu
Postup Přírodní kotlety s paprikovým sosem
Postup přípravy receptu
-
Kotlety po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. Není nutné je naklepávat, maso kotlety je křehké a snadno se propeče i bez naklepání a zůstane šťavnaté. V rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety osmažíme z obou stran dozlatova. Poté je vyndáme a uchováme v teple.
Do výpečku nasype na kostičky pokrájenou očištěnou papriku, kterou osmažíme. Když začne paprika lehce zlátnout, zaprášíme jí sladkou mletou paprikou a vše necháme jen krátce zpěnit. Krátce, aby nezhořkla!
Poté ihned přilijeme vývar s troškou solamylu, přidáme chilli omáčku a sos krátce provaříme, dle chuti dosolíme a odstavíme.
Kotlety podáváme s bramborovou přílohou, na talíři je přelijeme paprikovým sosem.