Přírodní kotlety s paprikovým sosem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety (případně libové krkovice)
1 lžíce sádla
sůl
pepř mletý
1 plnější lžička maďarské mleté sladká papriky
cca 100 g slovenské papriky
1 lžíce sladké chilli omáčky (dle chuti)
160-200 ml vývaru
půl lžičky solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. Není nutné je naklepávat, maso kotlety je křehké a snadno se propeče i bez naklepání a zůstane šťavnaté. V rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety osmažíme z obou stran dozlatova. Poté je vyndáme a uchováme v teple.

  2. Do výpečku nasype na kostičky pokrájenou očištěnou papriku, kterou osmažíme. Když začne paprika lehce zlátnout, zaprášíme jí sladkou mletou paprikou a vše necháme jen krátce zpěnit. Krátce, aby nezhořkla!

  3. Poté ihned přilijeme vývar s troškou solamylu, přidáme chilli omáčku a sos krátce provaříme, dle chuti dosolíme a odstavíme.

  4. Kotlety podáváme s bramborovou přílohou, na talíři je přelijeme paprikovým sosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!