Houbový kuba se sušenými rajčaty

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

kroupy
čerstvé nebo sušené houby
sušená rajčata
uzené tofu
olej
cibule
česnek
bylinky - tymián, kmín, majoránka
lahůdkové droždí
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit kroupy podle návodu, většinou to zabere +- 20 minut. Já dávám kroupy vařit do osolené vody s kapkou olivového oleje.

  2. Mezitím pokrájíme houby a cibuli.

  3. Necháme cibuli trochu zezlátnout a poté k ní přihodíme houby. V případě, že budete používat sušené, je třeba je dostatečně dlouho před přípravou namočit!

  4. Poprášíme kořením, místo klasické soli můžeme použít černou, houby pak dostanou vaječnou chuť.

  5. Necháme pod pokličkou chvíli dusit, podlévat můžeme vodou z krup, aby se houby nepřipálily.

  6. Přidáme ještě hrst najemno nakrájených sušených rajčat s trochou oleje z nich a prolisujeme pár stroužků česneku.

  7. Až budou houby změklé, vypneme plamen, dochutíme podle potřeby solí, pepřem a lahůdkovým droždím a promícháme s kroupami.

  8. A nahoru příjde ještě chrumky uzené tofu! To vytvoříte jednoduše tak, že kostičky hodíte do rozpálené pánve s olejem a přiklopíte pokličkou. Občas prohrábnete, aby se tofu nepřipálilo, po cca 5-8 minutách je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!