Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího předního
- kořenová zelenina
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
- Omáčka:
- 4 velké cibule
- 50 g špeku + trochu sádla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- hovězí vývar
- 100 ml smetany
- lžička hořčice
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- mletý kmín
Postup Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso dáme vařit do vroucí vody (jen, aby bylo potopené) se zeleninou a kořením. Vaříme do úplného změknutí masa. Měkké maso natrháme dvěma vidličkami na vlákna, uchováváme ve vývaru.
Na omáčku nakrájíme cibuli a slaninu na drobno. Na sádle opečeme slaninu a přidáme cibuli a kmín. Restujeme do zlaté barvy cibule. Trvá to asi 20 minut, mícháme, aby se nespálila.
Do hotové cibule zarestujeme mouku a zalijeme vývarem - cca půl litru. Omáčku vaříme s občasným mícháním asi 15-20 minut.
Před koncem vaření smícháme smetanu s hořčicí a přidáme k omáčce. Společně ještě provaříme. Omáčku není třeba moc dochucovat, stačí pepř. Díky silnému vývaru má výraznou chuť.
Podáváme už maso zamíchané do omáčky nebo jako já, každému vlastní porci. Jako příloha můžou být brambory, těstoviny, noky nebo knedlíky.