Moje kulajda

Recepty, Polévky

Suroviny

hrst sušených hub
sůl
4-5 brambor
1 lžička drceného kmínu
100 ml octa
4 vejce
asi 30 g hladké mouky
250 g zakysané smetany
drcený černý pepř
několik snítek čerstvého kopru

Postup přípravy receptu

  1. Houby vysypeme do litru osolené vody (nebo houbového vývaru) a vaříme přibližně 10 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme je do hrnce k houbám. Přisypeme kmín, promícháme a necháme vše vařit.

  2. V jiném hrnci přivedeme k varu asi 750 ml vody a vlijeme do ní ocet. Rozklepneme jedno vejce a opatrně ji vložíme do octové vody. Lžící přehrnujeme bílek přes žloutek a vaříme asi 4 minuty. Pak vejce vyjmeme a stejným způsobem uvaříme i zbylá vejce.

  3. Když jsou brambory téměř měkké, zajistíme základ polévky moukou rozmíchanou ve smetaně. Polévku povaříme ještě asi 5 minut. Pak jí dochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní nasekaný kopr. Na talíři doplníme každou porci vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!