Dýně na kari s cizrnou a kokosovým mlékem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- cca 200 g uvařené cizrny
- cca 200 g máslové dýně nebo hokaida
- 400 ml kokosového mléka
- máslo
- kari koření
- sůl
- pepř
Postup Dýně na kari s cizrnou a kokosovým mlékem
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu předem uvaříme. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostečky. Pokud máme Hokaido, není třeba ji loupat, jen odstranit případnou špatnou kůru.
V kastrolu rozpustíme máslo a zasypeme kari kořením. Rozmícháme a vsypeme cizrnu a dýni. Pořádně promícháme a necháme chvíli restovat.
Přilijeme kokosové mléko (hustou i řídkou část), pořádně promícháme a za občasného míchání dusíme, než je dýně měkká a z mléka se vytvoří hustší omáčka.
Případně můžeme dochutit solí a pepřem.
Podáváme s noky, rýží, kuskusem nebo bulgurem.