Křehký koláč s čokoládovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 chlazené křehké těsto
1 máslo či Hera
100 g kvalitní hořké čokolády
2 lžíce holandského kakaa
3 vejce
50 g cukru
200 g zakysané smetany
pár kapek mandlového aroma

Postup přípravy receptu

  1. Těsto i s pečicím papírem vyrovnáme ve formě, zakryjeme alobalem a na alobal rozsypeme hrách, fazole či čočku, aby se při pečení nezvedalo. Pečeme 15 minut na 150°C.

  2. Mezitím dáme do vodní lázně rozpustit máslo, čokoládu a kakao a v míse si vyšleháme celá vejce spolu s cukrem, po vyšlehání zašleháme zakysanku, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a mandlové aroma.

  3. Z předpečeného těsta odstraníme alobal a luštěniny, směs nalijeme na těsto a pečeme dalších cca 30-40 minut na 150-160°C. Po vychladnutí zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!