Křehký koláč s čokoládovou náplní
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 chlazené křehké těsto
- 1 máslo či Hera
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 2 lžíce holandského kakaa
- 3 vejce
- 50 g cukru
- 200 g zakysané smetany
- pár kapek mandlového aroma
Postup Křehký koláč s čokoládovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Těsto i s pečicím papírem vyrovnáme ve formě, zakryjeme alobalem a na alobal rozsypeme hrách, fazole či čočku, aby se při pečení nezvedalo. Pečeme 15 minut na 150°C.
Mezitím dáme do vodní lázně rozpustit máslo, čokoládu a kakao a v míse si vyšleháme celá vejce spolu s cukrem, po vyšlehání zašleháme zakysanku, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a mandlové aroma.
Z předpečeného těsta odstraníme alobal a luštěniny, směs nalijeme na těsto a pečeme dalších cca 30-40 minut na 150-160°C. Po vychladnutí zdobíme šlehačkou.