Houbovo-porková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 střední pórek
- 2-3 hrsti sušených hub - nejlépe bílých hřibů
- 2 cm plátek másla
- 3 lžíce hrubé mouky nebo dětské krupičky
- 1-2 vejce
- 1 kostka Alnatura Bio zeleninového vývaru (prodává DM drogerie)
- 1 lžička sušeného česneku nebo rozetřený stroužek čerstvého
- špetka muškátového květu
- sůl
- pepř
Postup Houbovo-porková polévka
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce na rozehřáté máslo dáme lehce osmažit sušené, NENAMÁČENÉ houby.
Rozvoní se, změknou.
Pak přidáme pokrájený porek a bez podlití stále mícháme, dokud nezavadne.
Přidáme mouku nebo krupičku, stále mícháme, než se nezačne chytat dna.
Do té nevábné hmoty v hrnci rozklepneme vejce, promícháme, osmažíme.
Teprve teď zalijeme zeleninovým vývarem, pokud ho nemáte tak vodou a přidáme kostku bezglutamátového vývaru Alnatura (prodávají i sypký) a povaříme 10-15 minut.
Dochutíme česnekem, muškátovým květem, solí a pepřem.