Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehenní řízky (bez kůže)
sůl
pepř bílý mletý
toastový chléb 5 plátků
1 vejce
60 g sýr Eidam
3 listy šalvěj čerstvá
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky chleba nastrouháme na slzičkovém (hrubším) struhadle.

  2. K chlebu nastrouháme na jemném struhadle sýr, přidáme na jemno pokrájenou šalvěj a špetku pepře.

  3. Řízky si očistíme od přebytečného tuku, lehce naklepeme a jemně osolíme.

  4. Vejce si v misce (hlubokém talíři) rozšleháme se solí.

  5. Připravené řízky si obalíme ve vejci a pak v toastové směsi.

  6. Ve větší pánvi si rozpálíme asi centimetrovou vrstvu oleje a do něj klademe obalené řízky. Ty za minutku ztlumíme a pomalu smažíme z obou stran dozlatova. Jako příloha se hodí brambory v různých úpravách - vařené, kaše, opečené,... Řízky doporučuji smažit až před přímou konzumací a právě obalené - neobalovat dopředu - obal by zvlhl a nebylo by to ono. Také smažíme až před přímou konzumací. Maso je krásně šťavnaté a krusta křupavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!