Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí stehenní řízky (bez kůže)
- sůl
- pepř bílý mletý
- toastový chléb 5 plátků
- 1 vejce
- 60 g sýr Eidam
- 3 listy šalvěj čerstvá
- olej na smažení
Postup Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí
Postup přípravy receptu
-
Plátky chleba nastrouháme na slzičkovém (hrubším) struhadle.
K chlebu nastrouháme na jemném struhadle sýr, přidáme na jemno pokrájenou šalvěj a špetku pepře.
Řízky si očistíme od přebytečného tuku, lehce naklepeme a jemně osolíme.
Vejce si v misce (hlubokém talíři) rozšleháme se solí.
Připravené řízky si obalíme ve vejci a pak v toastové směsi.
Ve větší pánvi si rozpálíme asi centimetrovou vrstvu oleje a do něj klademe obalené řízky. Ty za minutku ztlumíme a pomalu smažíme z obou stran dozlatova. Jako příloha se hodí brambory v různých úpravách - vařené, kaše, opečené,... Řízky doporučuji smažit až před přímou konzumací a právě obalené - neobalovat dopředu - obal by zvlhl a nebylo by to ono. Také smažíme až před přímou konzumací. Maso je krásně šťavnaté a krusta křupavá.