Mleté maso na paprikách a cherry rajčátkách

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
1 žlutá paprika
1 červená kapie
několik cherry rajčátek
1 cibule
1 stroužek česneku
1 kávová lžička plnotučné hořčice
koření:
pepř
chilli
sůl
a bylinky:
libeček
petrželka
kousek oblíbeného sýra (Niva, Eidam...)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso okořeníme, pečlivě promísíme a necháme asi 1 hodinu odpočinout.

  2. Mezitím si nakrájíme cibuli a obě papriky, rajčata necháme v celku. Nakrájenou papriku i rajčata si rozdělíme na 2 poloviny. Zpěníme cibuli, přidáme půlku paprik a rajčat.

  3. Po rozvonění přidáme mleté maso, zprudka orestneme, aby ztratilo růžovou barvu, zmírníme teplotu a dusíme cca 15 minut. Nemělo by být potřeba podlévat, papriky a rajčata by měly pustit šťávu, pokud je to nutné tak samozřejmě podlijeme. Občas promícháme. Po 15 minutách by se měla šťáva vydusit.

  4. Přidáme zbylé papriky a rajčata, přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný sýr, promícháme a vypneme sporák. Necháme dojít asi 7 minut, dochutíme a podáváme. Pokrm voní po použitých surovinách a je nádherně šťavnatý. Jako přílohu můžeme volit brambor, bramborovou kaši, nebo jen pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!