Mleté maso na paprikách a cherry rajčátkách
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 1 žlutá paprika
- 1 červená kapie
- několik cherry rajčátek
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 kávová lžička plnotučné hořčice
- koření:
- pepř
- chilli
- sůl
- a bylinky:
- libeček
- petrželka
- kousek oblíbeného sýra (Niva, Eidam...)
Postup Mleté maso na paprikách a cherry rajčátkách
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso okořeníme, pečlivě promísíme a necháme asi 1 hodinu odpočinout.
Mezitím si nakrájíme cibuli a obě papriky, rajčata necháme v celku. Nakrájenou papriku i rajčata si rozdělíme na 2 poloviny. Zpěníme cibuli, přidáme půlku paprik a rajčat.
Po rozvonění přidáme mleté maso, zprudka orestneme, aby ztratilo růžovou barvu, zmírníme teplotu a dusíme cca 15 minut. Nemělo by být potřeba podlévat, papriky a rajčata by měly pustit šťávu, pokud je to nutné tak samozřejmě podlijeme. Občas promícháme. Po 15 minutách by se měla šťáva vydusit.
Přidáme zbylé papriky a rajčata, přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný sýr, promícháme a vypneme sporák. Necháme dojít asi 7 minut, dochutíme a podáváme. Pokrm voní po použitých surovinách a je nádherně šťavnatý. Jako přílohu můžeme volit brambor, bramborovou kaši, nebo jen pečivo.