Bramborovo - tuřínové pyré
Recepty, PřílohySuroviny
- 400 g brambor
- 250 g tuřínu
- sůl
- 1/2-1 lžíce másla nebo ramy
- 1-3 lžíce horkého mléka dle potřeby
- pažitka nebo jiné bylinky
Postup Bramborovo - tuřínové pyré
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný tuřín nakrájíme na menší kousky, oloupané brambory nakrájíme na větší kusy a vše dáme vařit do osolené vody. Pak scedíme, přidáme máslo a šlehačem rozšleháme. Podle potřeby přidáme vařící mléko, bude to jen pár lžic. Místo metličkami můžeme rozmačkat např. vidličkou. Povrch posypeme pažitkou.
Poměr brambor a tuřínu nemusíme přesně dodržet. Ale kaše s přidáním většího podílu tuřínu už bude mít jinou konzistenci, než jak jsme zvyklí u kaše z brambor.