Zelí zapečené s bramborovou kaší
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- Zelí:
- 600 g hlávkového zelí
- 50 g uzené slaniny
- 125 ml bílého vína
- Kaše:
- 500 g brambor
- 125 ml mléka
- 30 g másla
- sůl
- Dále:
- 250 ml kysané smetany
- 50 g tvrdého sýra
Postup Zelí zapečené s bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Scedíme a spolu s maslom a horúcim mliekom vyšľaháme na kašu.
Slaninu narežeme na kocky a vyškvaríme. Pridáme na rezance nakrájanú kapustu, podlejeme vínom, osolíme a podusíme cca 10 minút.
Do vymasteného pekáča dáme polovicu kapusty, na ňu rozotrieme kašu a zakryjeme druhou polovicou kapusty.
Zalejeme smotanou a posypeme strúhaným syrom.
Zakryté pečieme na 180°C v rúre asi 20 min, potom odkryjeme a dopečieme dozlata.