Salát z pekingského zelí od Mazláka

Recepty, Saláty

Suroviny

1 hlávka pekingského zelí
špetka soli
1 litr horké vody
80 g cukru
4 polévkové lžíce Znojemského octa

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí nakrájíme na nudličky a dáme do mísy. Osolíme špetkou soli, promícháme a necháme odležet. Zelí zatím pustí šťávu.

  2. V jednom litru horké vody rozpustíme 80 gramů cukru a necháme zchladnout. Do vlažné vody pak přidáme čtyři polévkové lžíce Znojemského octa (má podle mne výraznější chuť).

  3. Touto zálivkou zalejeme odležené zelí a dáme do lednice vychladit. Hodí se jako salát k bramborové kaši s pečeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!