Kysané zelí na rakouský způsob

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g kysaného zelí
3 jablka
1 paprika
1 cibule
2 mrkve
1 lžíce citronové šťávy
sůl
Dresink:
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce kysané smetany nebo jogurtu
2 lžíce suchého bílého vína
1 lžička cukru
pepř
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Otečenú kapustu (Nežmýkať!) prekrojíme a dáme do misky.

  2. Pridáme na kolieska narezanú cibuľu, na tenké rezančeky nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu, na malé kocôčky nakrájané jablká a premiešame s citrónovou šťavou.

  3. Všetky prísady na dresing dobre prešľaháme a primiešame k zelenine. Necháme cca 30 min postáť a potom podávame. Pred podávaním posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!