Falešná znojemská omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

miska pečeného masa (zbylé od oběda)
1 větší cibule
100 g špeku + olej dle potřeby
3-4 sterilované okurky
2 lžíce hladké mouky
cca 600-700 ml masového vývaru
nálev z okurek
2 lžičky kremžské hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a špek nakrájíme nadrobno. Opečeme špek, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Zasypeme moukou a orestujeme jíšku.

  2. Přimícháme hořčici a zalijeme vývarem. Vaříme s občasným mícháním asi 10 minut. Mezitím nakrájíme maso na velikost sousta a okurky na kostičky.

  3. Přidáme to do omáčky a vaříme dalších cca 10 minut. Omáčku dochutíme nálevem z okurek, solí a pepřem. Podáváme s těstovinami, rýži nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!