Smažené koblihy po hanácku s meruňkovou marmeládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 g prosáté hladké mouky
- 300 ml vlažného mléka
- 50 g cukru krupice
- 30 g droždí
- 50 g rozpuštěného másla
- 3 žloutky
- 1 PL rumu
- špetka soli
- Dále:
- meruňková marmeláda
- tuk na smažení
- moučkový cukr na posypání
Postup Smažené koblihy po hanácku s meruňkovou marmeládou
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou část těsta rozvalíme na pomoučněném vále a pomocí skleničky vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme lžičku marmelády a okraje lehce potřeme vodou a přikryjeme je prázdným kolečkem. Okraje pevně přimáčkneme.
Naplněné koblihy dáme stranou a necháme je ještě tak 30 minut nakynout. Poté nakynuté koblihy smažíme v rozpáleném tuku dozlatova.
Hotové koblihy dáme stranou na ubrousek. Nakonec koblihy před podáváním pocukrujeme.