Smažené koblihy po hanácku s meruňkovou marmeládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g prosáté hladké mouky
300 ml vlažného mléka
50 g cukru krupice
30 g droždí
50 g rozpuštěného másla
3 žloutky
1 PL rumu
špetka soli
Dále:
meruňková marmeláda
tuk na smažení
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo vykynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou část těsta rozvalíme na pomoučněném vále a pomocí skleničky vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme lžičku marmelády a okraje lehce potřeme vodou a přikryjeme je prázdným kolečkem. Okraje pevně přimáčkneme.

  3. Naplněné koblihy dáme stranou a necháme je ještě tak 30 minut nakynout. Poté nakynuté koblihy smažíme v rozpáleném tuku dozlatova.

  4. Hotové koblihy dáme stranou na ubrousek. Nakonec koblihy před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!