Omáčka z rajčat k masu, plněným paprikám i klobáse - rychlé jídlo
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 menší cibule na půlkroužky (jsou z nich menší půlkroužky)
- čerstvě mletý pepř podle chuti
- olivový olej
- 1 plechovka nasekaných rajčat
- 1 sklenice některé italské omáčky (mimo boloňské)
- 2 plechovky velkých bílých máslových fazolí
- 2 kuličky nového koření
- 1/2 oloupaného jablka nakrájeného na malé kostičky
- 1 citron- kůra
- 1 kousek skořice
- 1 necelá lžíce sójové omáčky
- 1/2 kapie nakrájené na tenké proužky
- kousek másla
- Z mrazáku:
- buď vařené hovězí, nebo 4 upečené plněné papriky, eventuálně klobásky na kolečka a pod. Nechat rozmrznout v mikrovlnce
Postup Omáčka z rajčat k masu, plněným paprikám i klobáse - rychlé jídlo
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálený olej dáme cibuli, pepř, nové koření a kousek skořice. Jakmile začne mít cibule zlaté okraje, přidáme jablko, kapii a citronovou kůru. Po chvilce přidáme sekaná rajčata a italskou omáčku. Prohřejeme, přidáme sójovou omáčku a obě plechovky fazolí bez nálevu.
Po chvíli přidáme to, co jsme vyndali z mrazáku a prohřejeme. Nakonec přidáme máslo pro zjemnění. Nezapomeneme odstranit skořici a nové koření. Přisolíme, je-li třeba.
Pokud byste vařili s klobásou, pak ji nakrájejte na kolečka a vložte hned do pánve, ještě před jablkem. Byť je tam dost fazolí, doporučila bych přesto čerstvý chléb nebo suché topinky.