Rybí filé na anglické slanině
Recepty, RybySuroviny
- 2 Rybí filé
- 200 g anglické slaniny (plátky)
- kousek másla na vymazání pekáčku
- sůl
- pepř
- kmín
- 1 cibule
- grilovací koření
- koření na ryby
Postup Rybí filé na anglické slanině
Postup přípravy receptu
-
Pekáček si mírně vymažeme máslem a poklademe jej cibulí a polovinou anglické slaniny. Na slaninu dáme ještě zmrzlé rybí filety-(nemusí to být kostky), osolíme z obou stran, mírně opepříme, posypeme kmínem, rybím kořením a grilovacím, nebo jiným oblíbeným kořením.
Na takto připravené na ně naložíme zbytek anglické slaniny, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby na cca 20 minut.
Pečeme na 200°C. Po 20 minutách odstraníme alobal, pokud je třeba, mírně zakápneme vodou a ještě pečeme 15 minut horkým vzduchem, popřípadě grilem. Podáváme s bramborovou kaší.