Pizza Parmiggiana

Recepty, Pizzy

Suroviny

oblíbené těsto na pizzu:
500 g hladké mouky
1 lilek
200 g mozzarelly
200 g pasty z drcených rajčat nebo rajského protlaku
2 stroužky česneku
100 g parmazánu
zelená cibulka (nemusí být)
olivový olej
oregano
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na podélné tenoučké plátky, které posolíme a necháme asi půl hodiny vypotit.

  2. Poté je opláchneme, dobře osušíme, potřeme olejem a ugrilujeme.

  3. Připravené těsto na pizzu vyválíme a rozprostřeme do formy nebo na plech.

  4. Rajský protlak nebo pastu trochu osolíme, smícháme s utřeným česnekem a oreganem, přidáme trochu olivového oleje a touto směsí potřeme povrch těsta.

  5. Poklademe plátky mozzarelly, poté plátky grilovaného lilku, případně kousky zelené cibulové natě a navrch zasypeme jemně strouhaným parmazánem tak, aby se při pečení vytvořila stejnoměrná souvislá vrstvička.

  6. Posypeme oreganem, postříkáme olivovým olejem a pečeme v maximálně rozpálené troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!