Pizza Parmiggiana
Recepty, PizzySuroviny
- oblíbené těsto na pizzu:
- 500 g hladké mouky
- 1 lilek
- 200 g mozzarelly
- 200 g pasty z drcených rajčat nebo rajského protlaku
- 2 stroužky česneku
- 100 g parmazánu
- zelená cibulka (nemusí být)
- olivový olej
- oregano
- sůl
Postup Pizza Parmiggiana
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na podélné tenoučké plátky, které posolíme a necháme asi půl hodiny vypotit.
Poté je opláchneme, dobře osušíme, potřeme olejem a ugrilujeme.
Připravené těsto na pizzu vyválíme a rozprostřeme do formy nebo na plech.
Rajský protlak nebo pastu trochu osolíme, smícháme s utřeným česnekem a oreganem, přidáme trochu olivového oleje a touto směsí potřeme povrch těsta.
Poklademe plátky mozzarelly, poté plátky grilovaného lilku, případně kousky zelené cibulové natě a navrch zasypeme jemně strouhaným parmazánem tak, aby se při pečení vytvořila stejnoměrná souvislá vrstvička.
Posypeme oreganem, postříkáme olivovým olejem a pečeme v maximálně rozpálené troubě.