Kyselice

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l vývaru
2 sklenice kyselého zelí
1 lžičku drceného kmínu
2 lžičky červené papriky
5 kuliček černého pepře
3 lístečky bobkového listu
2 brambory
2 ks klobásy (párku)
uzené kosti
3 kelímky smetany ke šlehání
světlou jíšku
3 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Do horkého vývaru dáme kuličky pepře, bobkový list, červenou papriku, kmín a nakrájené zelí. Pak si připravíme brambory s klobásou, obojí nakrájíme na kostičky a přidáme. Necháme povařit asi 30 minut.

  2. Pak obereme uvařené uzené kosti a přidáme spolu se smetanou. Zamícháme a necháme opět asi 20 minut povařit. Nakonec zahustíme jíškou a dochutíme podle sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!