Kyselice z cuketového zelí, zahuštěná bramborem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 nožky čabajské klobásy
500 ml sterilovaného cuketového zelí
900 ml vývaru
200 ml sladké smetany
4 velké brambory
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 lžíce vepřového sádla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na rozehřátém sádle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu, podlijeme polovinou vývaru a necháme slabým varem vařit 15 minut. 5 minut před koncem přidáme zelí i s nálevem.

  2. Mezitím dáme do druhého hrnce na kostičky nakrájené brambory, přidáme koření, trochu soli, zalijeme druhou polovinou vývaru a uvaříme doměkka.

  3. Po uvaření z brambor odstraníme koření, čtvrtinu brambor děrovanou naběračkou oddělíme stranou a rozšťoucháme. Zbytek přelijeme do hrnce s klobáskou, přidáme rozšťouchané brambory, smetanu a promícháme. Podle potřeby naředíme na námi požadovanou hustotu, dochutíme solí a ještě 2 minuty necháme provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!