Celerové hranolky pečené v troubě
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 velké celery
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička kari koření karri
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička papriky mleté
Postup Celerové hranolky pečené v troubě
Postup přípravy receptu
-
Celer postupně celý oloupeme a seřízneme vršek i spodek tak, abychom měli rovné strany a dobře se tak celer krájel.
Ten poté nakrájíme na plátky asi 1 centimetr silné.
Z plátků postupně krájíme hranolky.
Ve větším hrnci vaříme osolenou vodu. Když voda začne vařit, přidáme do vody celerové hranolky a nezakryté je vaříme po dobu 1 – 2 minut.
Následně slijeme vodu a hranolky vhodíme zpět do hrnce, do kterého přidáme olej, výše zmíněné koření a prohodíme tak, aby se hranolky postupně a rovnoměrně obalily.
Nyní hranolky vyndáme a rozprostřeme na velký plech. Dejte pozor, aby hranolky nebyly na plechu příliš na sobě, v takovém případě se hranolky spíše dusí, než pečou. Hranolky pak pečeme v předehřáté troubě na cca 220°C zhruba 25 minut.