Celerové hranolky pečené v troubě

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 velké celery
4 lžíce oleje
1 lžička kari koření karri
1 lžička sušeného česneku
1 lžička papriky mleté

Postup přípravy receptu

  1. Celer postupně celý oloupeme a seřízneme vršek i spodek tak, abychom měli rovné strany a dobře se tak celer krájel.

  2. Ten poté nakrájíme na plátky asi 1 centimetr silné.

  3. Z plátků postupně krájíme hranolky.

  4. Ve větším hrnci vaříme osolenou vodu. Když voda začne vařit, přidáme do vody celerové hranolky a nezakryté je vaříme po dobu 1 – 2 minut.

  5. Následně slijeme vodu a hranolky vhodíme zpět do hrnce, do kterého přidáme olej, výše zmíněné koření a prohodíme tak, aby se hranolky postupně a rovnoměrně obalily.

  6. Nyní hranolky vyndáme a rozprostřeme na velký plech. Dejte pozor, aby hranolky nebyly na plechu příliš na sobě, v takovém případě se hranolky spíše dusí, než pečou. Hranolky pak pečeme v předehřáté troubě na cca 220°C zhruba 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!