Lehce pikantní celerové hranolky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- velký celer cca 800 g
- 1 lžíce tatarské omáčky
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky pálivé papriky (podle chuti)
- pepř
- hrubozrnná sůl
Postup Lehce pikantní celerové hranolky
Postup přípravy receptu
-
Celer očistíme a nakrájíme na cca 1 cm plátky a ty nakrájíme na hranolky. Smícháme tatarku, majonézu, obě papriky, pepř a česnek. Hranolky pořádně směsí obalíme a vsypeme na plech s pečícím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C do zlatova. Před dopečením můžeme zvýšit na 220 °C. Hotové posypeme solí a podáváme s oblíbeným dipem.