Ravioli z červené řepy s ricottou, limetou a růžovým pepřem
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1/2 středně velké červené řepy
- 35 g ricotty
- Nastrouhaná kůra z necelé 1/2 limetky
- 1 lžička nasekané pažitky
- pár kapek limetkové šťávy
- sůl
- Zálivka:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička limetkové šťávy
- 12 kuliček růžového pepře
- sůl
Postup Ravioli z červené řepy s ricottou, limetou a růžovým pepřem
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme.
Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a pažitkou, promícháme. Růžový pepř lehce podrtíme a smícháme s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošleháme, aby vznikla hladká emulze.
Řepu krájíme na velice tenké plátky. Na každý položíme kopeček ochucené ricotty a plátek přehneme. Naservírujeme na talíř a přelijeme zálivkou.