Rajčatovo-feferonková pikantní směs a fettuccine
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecího nebo krůtího masa
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- hrst hrášku
- zelená nať ze dvou jarních cibulek
- 8 kusů sušených rajčat, naložených v oleji
- 1 smetana Rama 15%
- ½ skleničky nakládaných, již nasekaných sušených rajčat s feferony a česnekem, cca 60 g
- sůl
- bílý pepř
- olivový olej
- 1 gelový kuřecí bujon Knorr
- Dále:
- 1 balení Italských těstovin fettuccine
Postup Rajčatovo-feferonková pikantní směs a fettuccine
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na kostičky, česnek prolisujeme, sušená rajčata a nať z cibulky na nudličky.
Nejprve dáme vařit těstoviny dle návodu na obalu. Hotové scedíme (trochu vody si necháme) zakápneme olivovým olejem promícháme a uložíme do tepla.
Na troše oleje si osmažíme cibuli do sklovita, přidáme pokrájené maso a restujeme za stálého míchání, než maso zcela zbělá a změkne. Osolíme, opepříme a přidáme česnek, sušená rajčata, smetanu a gelový bujon, který se rychle rozpustí.
Necháme chvíli provařit, přidáme hrášek, nať z cibulek a rajčata s feferony. Je-li to moc husté, přidáme pár lžic vody z těstovin a necháme ještě opět provařit. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.
Servírujeme s těstovinami, zdobené hráškem a natí jarní cibulky.