Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 lilek
- 250 g eidamu
- 1-2 cibule
- 250 g mozzarelly
- 100 g hladké mouky
- špetka cukru
- špetka soli
- špetka italských bylinek
- 5 cl olivového oleje
- rajčatová omáčka (nebo 1 konzerva sekaných rajčat)
Postup Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny vypotit, aby nebyl hořký.
Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme rajčatovou omáčku, italské bylinky, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme.
Papírovými utěrkami osušíme z lilku přebytečnou vodu, obalíme lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji.
Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy. Na dno dáme rajčatovou omáčku, plátky lilku, plátky mozzarelly a posypeme strouhaným eidamem. Vrstvy střídáme. Poslední vrstvu ukončíme rajčatovou omáčkou, kterou zasypeme eidamem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-30 minut.