Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 lilek
250 g eidamu
1-2 cibule
250 g mozzarelly
100 g hladké mouky
špetka cukru
špetka soli
špetka italských bylinek
5 cl olivového oleje
rajčatová omáčka (nebo 1 konzerva sekaných rajčat)

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny vypotit, aby nebyl hořký.

  2. Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme rajčatovou omáčku, italské bylinky, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme.

  3. Papírovými utěrkami osušíme z lilku přebytečnou vodu, obalíme lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji.

  4. Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy. Na dno dáme rajčatovou omáčku, plátky lilku, plátky mozzarelly a posypeme strouhaným eidamem. Vrstvy střídáme. Poslední vrstvu ukončíme rajčatovou omáčkou, kterou zasypeme eidamem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!