Tagliatelle boscaiola (po česku)
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g těstovin (dala jsem tagliatelle)
- 500 g čerstvých žampionů
- 1 cibule (nakrájená na jemno)
- 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 800 g oloupaných konzervovaných rajčat
- 1 hrst nasekané petrželky
- olivový olej
- sůl, pepř
- Na dochucení:
- čerstvá bazalka
Postup Tagliatelle boscaiola (po česku)
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi s rozehřátým olivovým olejem necháme zesklovatět cibuli, ke které přidáme na plátky nakrájený česnek a ještě chvíli opékáme.
Potom přidáme na plátky nakrájené žampiony, rajčata a vše necháme za občasného míchání pomalu dusit cca 15 minut. Mezitím připravíme těstoviny. Do vroucí a dostatečně osolené vody vložíme těstoviny a vaříme na skus.
Těsně před koncem vaření přidáme do omáčky petrželku, bazalku a dochutíme solí a pepřem. Promícháme, necháme ještě chvíli - asi 2 minuty povařit a můžeme podávat.
Tagliatelle těstoviny můžeme dát na talíř a přelít omáčkou a ozdobit bazalkou, nebo uvařené a scezené těstoviny smícháme s omáčkou a ozdobíme bazalkou.